PRAVILNIK TEKMOVANJA

IMENOVANJE ORGANIZATORJA, VODSTVA TEKMOVANJA IN ODGOVORNIH OSEB

Organizator prireditve:
Boltez, d.o.o., Cesta Staneta Žagarja 58c, 4000 KRANJ
Organizator tekmovanja:
Marolt 4x4, Cesta v Loke 10, 3330 MOZIRJE
Vodja tekmovanja za Hitrostno preizkušnjo:
Janez Marolt, tel.: 041-611-211
Vodja tekmovanja za Hard preizkušnjo:
Janez Marolt, tel.: 041-611-211
Direktor tekmovanja:
Iztok Boltez, tel.: 041-647-509
Offroad club White Tiger, Cesta v Loke 10, 3330 MOZIRJE

2. Ime, vrsta in opredelitev predvidenega tekmovanja

“Slovenija offroad, Radovljica 2018”, Gramoznica Graben v Radovljici, 11. marec 2018. Hitrostna, Hard in Soft trial preizkušnje bodo štele za državno prvenstvo v offroadu in bodo potekale v skladu s pravilnikom

3. Podroben opis predvidenega tekmovanja

SPRETNOSTNA (HITROSTNA) PREIZKUŠNJA

Tekmovanje bo potekalo po progi, ograjeni z neskončnim trakom in bo primerno za terenska vozila s štirikolesnim pogonom. Dolžina proge bo predvidoma 900 metrov, točna dolžina pa bo znana en dan pred tekmovanjem. Prijavljena vozila bodo razvrščena v tri kategorije:

  • Kategorija A: bencinski motorji do 2000 ccm,
  • Kategorija B: bencinski motorji nad 2000 ccm,
  • Kategorija C: dizelski motorji.

Tekmovanje bo potekalo v treh vožnjah, pri čemer se bo v tretjo vožnjo uvrstilo 30 najhitrejših ekip. Vrstni red tekmovalcev na startu prvih dveh voženj ni določen, tretjo vožnjo pa začne na 30. mesto uvrščena ekipa. Obvezna bo uporaba varnostnega pasu in čelade. Čelado si bodo udeleženci lahko izposodili na startu. Prepovedana bo vožnja z verigami. Startnina znaša 30 EUR za vozilo.

Tekmovanje bo za člane ORZS štelo za točke državnega prvenstva v offroadu.

TEŽAVNOSTNA (HARD) PREIZKUŠNJA

Krožna dirka s kronometrskim startom bo potekala v dveh vožnjah po pol ure. Prolog na krajši progi bo kriterij za določitev vrstnega reda na startu tekmovanja in bo izveden pred začetkomtekmovanja. Začela bo ekipa z najhitrejšim časom prologa, nato pa v 10 sekundnem zamiku (možna je sprememba zamika med starti) začenjajo ekipe krožno tekmovanje. Obvezna bo uporaba čelade in varnostnega pasu, uporaba vitla bo dovoljena, prepovedana pa kakršnakoli pomoč ostalih tekmovalcev ali obiskovalcev. Na progi bo več sodnikov, ki bodo tekmovalce z vnaprej določenimi znaki opozarjali na obveznost umikanja hitrejšim vozilom za njim.

Na dan prireditve bomo sprejemali prijave med 8.30 in 10.00 uro. Startnina znaša 30 EUR na vozilo (za voznika in sovoznika) in se bo ob zaključku preizkušnje kot nagrada v celoti razdelila med najhitrejše tri tekmovalce v razmerju: 1. mesto 50 %, 2. mesto 30 % in 3. mesto 20 % vplačane startnine.
Obvezna bo uporaba varnostnega pasu in čelade. Prepovedana bo vožnja z verigami. Tekmovanje bo za člane ORZS štelo za točke državnega prvenstva v offroadu.

4. Vse koristne informacije v zvezi s prijavami

Eno vozilo bo lahko imelo le dve startni številki, torej največ dva voznika in poljubno privezanih in s čelado opremljenih sovoznikov.

Ko bo vozilo na tekmovalni progi, bo obvezno moralo imeti na obeh straneh vozila prelepljeno ali kako drugače zakrito neaktualno številko.

5. Vse potrebne informacije v zvezi z zavarovanjem

Vozilo med časom vožnje po offroad poligonu ni zavarovano.

6. Datum, časi in vrsta startov:

SPRETNOSTNA (HITROSTNA) PREIZKUŠNJA:
Start prve vožnje bo v nedeljo 11. marca ob 09.00 uri. Start druge vožnje bo ob 10.30 uri. Start tretje in finalne vožnje bo ob 13.00 uri.
TEŽAVNOSTNA (HARD) PREIZKUŠNJA:
Start vožnje bo v nedeljo 11. marca ob 12.00 uri.

7. Način kontrole prihodov in način razvrščanja

Tekmovalci za Hitrostno preizkušnjo bodo na start počakali v vrsti, ki bo potekala od mesta štarta v nasprotni smeri poteka proge. Razvrstitev po številkah za prvo in drugo vožnjo ni potrebna, tretjo vožnjo tekmovalci štartajo začenši od 30. uvrščene do najhitrejše uvrščene ekipe po prvi vožnji. Vodja tekmovanja bo po štartu zadnjega vozila v vrsti zaprl progo za nadaljne vožnje.

8. Seznam nagrad za vsako tekmovanje

Tekmovalcu in sotekmovalcu za Spretnostno (hitrostno) in Težavnostno (hard), pripadata kupona za malico in pijačo ter 1 majica in 1 čepica za za prijavljeno vozilo. Če ekipa tekmuje v več kategorijah, prejme le po dva kupona, eno majico in eno čepico.

Najuspešnejši tekmovalci absolutno in po kategorijah bodo prejeli pokale in praktične nagrade.

9. IMENA ŠPORTNIH FUNKCIONARJEV IN DIREKTORJA TEKMOVANJA VODJA TEKMOVANJA

Vodja tekmovanja za Hitrostno preizkušnjo:
Janez Marolt, tel.: 041-611-211
Vodja tekmovanja za Hard preizkušnjo:
Janez Marolt, tel.: 041-611-211
Direktor tekmovanja:
Iztok Boltez, tel.: 041-647-509
Offroad club White Tiger, Cesta v Loke 10, 3330 MOZIRJE
Timing:
Vinko Švab (Športno društvo Stotinka), tel.: 040-398-785