Boltez & BF Goodrich off-road 2007

SPRETNOSTNA PREIZKUŠNJA

Tekmovanje bo potekalo po označeni progi, zagrajeni z neskončnim trakom in bo zato primerno za vsa terenska vozila. Točna dolžina trase bo znana vsaj en dan pred tekmovanjem in bo podobne dolžine in zahtevnosti kot lanskoletna hitrostna preizkušnja.

Tekmovanja se bodo smela udeležiti terenska vozila, ki bodo razvrščena v tri kategorije:

  • A-bencinski motorji do 2000 ccm,

  • B-bencinski motorji nad 2000 ccm,
  • C-dizelski motorji.

Z vozilom lahko tekmuje le en voznik in en sovoznik, med tekmovanjem se ne smeta zamenjati. Tekmovanje bo potekalo v dveh vožnjah (možna je sprememba na tri vožnje, pri čemer bi lahko tretja bila nekoliko zahtevnejša), pri čemer se bo druga vožnja enaka prvi, le da bo potekala v nasprotni smeri.

 

Boltez & BF Goodrich off-road 2007

 

 

Tekmovalec bo začel z vožnjo po prihodu predhodnega tekmovalca v cilj. Če ekipa na posamezni vožnji ne bo startala, se ji prišteje čas najslabše uvrščene ekipe, ki je uspešno zaključila to vožnjo. Vrstni red tekmovalcev na startu ni pomemben. Obvezna je uporaba varnostnega pasu in čelade. Čelado si bodo udeleženci lahko izposodili na startu. Prepovedana je vožnja z verigami.

HARD PREIZKUŠNJA

Tri različne vožnje bodo potekala v skladu s Pravilnikom Offroad zveze Slovenije.

Start voženj

SPRETNOSTNA PREIZKUŠNJA

Start prve vožnje bo 10.3.2007 ob 9,00 uri. Start skupinske vožnje po progi bo ob 8,30 uri. Udeležba na skupinski vožnji ni obvezna.

Start druge vožnje bo predvidoma ob 12,00 uri oz. pol ure po prihodu zadnjega tekmovalca v cilj prve vožnje.

HARD PREIZKUŠNJA

Start bo ob 9,00 uri. 

Tekmovalci za spretnostno preizkušnjo bodo na start počakali v vrsti, ki bo potekala od mesta starta v nasprotni smeri od poteka proge. Razvrstitev po številkah ni potrebna niti za prvo, niti za drugo vožnjo. Tekmovalci bodo startali v minutnem zamiku. Vodja tekmovanja bo po startu zadnjega vozila v vrsti zaprl progo za vožnje.

Nagrade

SPRETNOSTNA PREIZKUŠNJA

Zmagovalec absolutno: 4 pnevmatike BF Goodrich za svoje vozilo (oz. 215/75 R 15 BF Goodrich Mud Terrain) in reklamni velur (Kogovšek Tomaž)

Drugo uvrščeni absolutno: bon v vrednosti 400 EUR-ov, katerega lahko vnovči pri Tomažu Kogovšku za nakup inox zaščitnega loka

Tretje uvrščeni absolutno: bon v vrednosti 250 EUR-ov, katerega lahko vnovči pri De Vitu za nakup izpušnega izpuha De Vito in Hella daljinske luči

Od 1. do 3. mesta absolutno in po kategorijah: pokali

Od 1. do 10. mesta absolutno: reklamne majice (Kogovšek Tomaž)

Voznik in sovoznik: kupon za hrano in pijačo

Voznik: majica z dolgimi rokavi

HARD PREIZKUŠNJA

Zmagovalec: Vitel Mile marker, model E9000

Od 1. do 3. mesta: denarne nagrade v višini celotne startnine, katero je organizator prejel od tekmovalcev v hardu v razmerju: zmagovalec 50%, drugo uvrščeni 30 %, tretje uvrščeni 20%

Od 1. do 3. mesta: pokali

Voznik in sovoznik: kupon za hrano in pijačo

Voznik in sovoznik: majica z dolgimi rokavi

 
Dodatni pravilnik (pdf, 161 kB)

Pravilnik offroad zveze Slovenija